De snelle scan is een mogelijkheid om inzicht te krijgen in waar eventuele pijnpunten liggen. Hierbij wordt naar zowel de infrastructuur als de software ontwikkeling gekeken.

De bevindingen worden beschreven, samen met eventuele aanbevelingen, in een eindrapport. Na oplevering van dit rapport gaan we in overleg over de priotisering van de te nemen stappen. Het is uiteraard ook mogelijk om alleen het rapport op te vragen.

Software ontwikkeling

Development process

Hoe stroomlijn je het ontwikkelproces? Is de communicatie tussen ontwikkelaars en de andere afdelingen duidelijk? Leveren de ontwikkelaars wat wordt verwacht? Leveren ze op tijd?

Deployments

Heeft u een duidelijk implementatieplan? Gaat het met een druk op de knop of zijn er veel handmatige stappen nodig? Wat gebeurt er in geval van nood, heb je de mogelijkheid om terug te draaien naar een stabiele versie?

Stabiliteit

Zitten er veel bugs in het systeem? Worden de opleveringen automatisch getest? Zijn de ontwikkelaars zelfverzekerd genoeg om wijzigingen aan te brengen, of zijn ze onzeker over het kapot maken van andere functionaliteit?

Voorspelbaarheid

Worden deadlines gehaald? Hoe worden ze berekend? Worden projecten in kleine delen opgeleverd of in één big bang?

Architectuur

Resource effectiviteit

Heeft u de juiste hoeveelheid resources in uw cluster? Servicecapaciteit is (relatief) goedkoop, dus veel bedrijven hebben meer servers in hun cluster dan ze nodig hebben. Het mooie van cloud computing is dat je eenvoudig (automatisch) kunt op- en afschalen.

Industry standards

Werk je nog met de nieuwste industriestandaarden? Dit klinkt misschien niet heel belangrijk, maar er is continu beweging in software ontwikkeling en infrastructuur. Nieuwe inzichten inspireren vaak nieuwe manieren van werken die zorgen voor een betere, snellere en efficiëntere omgevingen.

Welke services zijn er?

Van welke services wordt gebruik gemaakt? Kunnen we hier misschien nieuwe services aan toevoegen die helpen met de stabiliteit of performance van de applicatie?

Service updates

We zullen de bestaande services controleren en kijken of er grote updates zijn die moeten worden gedaan. Door ervoor te zorgen dat u over de nieuwste versies beschikt, weet u zeker dat u over de nieuwste beveiligingspatches en de nieuwste prestatieverbeteringen beschikt.